en-Ο πλήρης οδηγός για το σχεδιασμό ενός γάμου

11/12/2022

Ορίστε τον προϋπολογισμό του γάμου σας και εμείνετε σε αυτόν

Ο προϋπολογισμός του γάμου σας θα είναι ο κινητήριος παράγοντας για πολλές από τις αποφάσεις σας σχετικά με το γάμο σας, οπότε αυτό πρέπει να είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που αντιμετωπίζετε. Εάν κάποιο μέλος της οικογένειας θα συνεισφέρει, συνομιλήστε μαζί τους για το τι είναι άνετο να ξοδέψετε. Εάν πληρώνετε μόνοι σας τον λογαριασμό, ήρθε η ώρα να ρίξετε μια ματιά στα οικονομικά σας. Να είστε προετοιμασμένοι για έλεγχο πραγματικότητας όσον αφορά τον προϋπολογισμό για την ημέρα του γάμου σας, καθώς πολλά ζευγάρια δεν αντιλαμβάνονται το πλήρες εύρος των σχετικών δαπανών. Μόλις λάβετε αυτόν τον μαγικό αριθμό, μείνετε σε αυτόν! 

Κατασκευάστε μια λίστα προτεραιοτήτων για την ημέρα του γάμου

Καθίστε με τον σύντροφό σας και καθορίστε ποιες θα είναι οι τρεις πιο σημαντικές πτυχές του γάμου σας. Είναι ο τόπος διεξαγωγής ή η συγκεκριμένη ημερομηνία γάμου; Επιλογή ενός καλού φωτογράφου γάμου ή ζωντανή μπάντα; Δώστε προτεραιότητα σε αυτές τις λεπτομέρειες και να είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε με τα υπόλοιπα. Αυτό θα σας βοηθήσει να παραμείνετε εντός του προϋπολογισμού σας και θα σας βοηθήσει να εστιάσετε τις προσπάθειές σας σε αυτό που μετράει πραγματικά. 

Προσδιορίστε το νυφικό σας στυλ

Βρείτε μερικούς σημεία νυφικής έμπνευσης που σας αρέσουν περισσότερο - Pinterest, Instagram, περιοδικά, αξιόπιστους νυφικούς ιστότοπους και ξεκινήστε την έρευνα Έχοντας μια καλή αίσθηση του τύπου του στυλ γάμου που θέλετε βοηθά πάρα πολύ όταν αρχίσετε να συναντάτε πιθανούς προμηθευτές. Μην κατακλύζεστε με όλη την έμπνευση του γάμου. Η δημιουργία ενός ή περισσότερων πινάκων Pinterest - ή ακόμη και ενός οπτικού κολάζ σε έναν πίνακα φελλού ή αφίσας - θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι είδους εμφάνιση και αίσθηση θέλετε πραγματικά και να σας κρατήσει ευθυγραμμισμένο με το μεγαλύτερο όραμά σας.

Οργανώσου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίστες ελέγχου, υπολογιστικά φύλλα, Word, Excel, Έγγραφα Google - οτιδήποτε, πραγματικά - αρκεί να συγκεντρώσετε όλες τις σκέψεις, τους προϋπολογισμούς, τους αριθμούς κ.λπ. σε ένα μέρος. Υπάρχουν επίσης μερικά υπέροχα διαδικτυακά εργαλεία και εφαρμογές που μπορούν να σας κρατήσουν οργανωμένους. Μας αρέσει το WeddingHappy για να παραμείνουμε σε καλό δρόμο με καθήκοντα και το AllSched για την απεικόνιση των διαγραμμάτων θέσεων και των διατάξεων του χώρου.

Συμπεριλάβετε το σημαντικό σας άλλο μισό

Μην αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε αυτή τη διαδικασία προγραμματισμού γάμου μόνοι σας. Συμβουλευτείτε τον σύντροφό σας στο δρόμο. Η γνώμη τους είναι πολύτιμη και -ακόμα κι αν εμπλέκονται μόνο σε ορισμένες πτυχές- καθιστά τον προγραμματισμό του γάμου πολύ πιο διασκεδαστικό όταν μπορείτε να παίρνετε αποφάσεις μαζί. Η επίτευξη ενός κοινού στόχου όχι μόνο δεσμεύει εσάς και τον σύντροφό σας, αλλά σας βοηθά επίσης να μεγαλώσετε ως ζευγάρι με κάθε ζήτημα που αντιμετωπίζετε ως ομάδα.

Σκεφτείτε τις ημερομηνίες (και τις εποχές)

Επιλέξτε μερικές ιδανικές ημερομηνίες για το γάμο σας και προσπαθήστε να είστε ευέλικτοι, αν είναι δυνατόν, ώστε να μην είστε περιορισμένοι όταν προσπαθείτε να κάνετε κράτηση για τον τόπο γάμου και τους συνεργάτες. Λάβετε υπόψη εξωτερικούς παράγοντες, όπως πόσο δημοφιλείς είναι αυτές οι ημερομηνίες για άλλους παντρεμένους (καθιστώντας τη διαθεσιμότητα σπάνια και τιμές υψηλότερες), εάν οι ημερομηνίες θα ήταν δύσκολο για τους καλεσμένους σας να παρευρεθούν και τις διαφορές τιμών των χώρων και των συνεργατών μεταξύ των εποχών . 

Επιλέξτε ένα θέμα

Είτε πρόκειται για συγκεκριμένα χρώματα γάμου, εποχιακή ή έμπνευση στυλ, είτε για ένα πραγματικό θέμα, μερικές φορές είναι χρήσιμο να επιλέξετε μια ιδέα για να σχεδιάσετε τον γάμο σας. Μόλις έχετε μια αισθητική στο μυαλό σας, είναι πιο εύκολο να λάβετε αποφάσεις σχεδιασμού, και γενικά, όλα φαίνονται πιο συνεκτικά. 

Ξεκινήστε να εργάζεστε στη λίστα επισκεπτών σας

Η λήψη αποφάσεων σχετικά με τη λίστα επισκεπτών μπορεί να είναι μια περίπλοκη διαδικασία και αυτή θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τον τόπο και τον προϋπολογισμό σας. Καθίστε με τον σύντροφό σας και τα βασικά μέλη της οικογένειάς σας για να δημιουργήσετε μια λίστα προσκεκλημένων γάμου. Σίγουρα θα πρέπει να κάνετε κάποιες περικοπές. Θα πρέπει επίσης να αποφασίσετε αν προσκαλείτε παιδιά και ποιος θα σας έχει ένα συν. 

Ερευνήστε τις επιλογές του χώρου σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε διερευνήσει τις τιμές, τα πακέτα και τυχόν περιορισμούς (συμπεριλαμβανομένης της ελάχιστης δαπάνης του προϋπολογισμού ή του αριθμού των επισκεπτών) από διάφορους πιθανούς χώρους γάμου και δεξιώσεων προτού κλείσετε το χώρο. Ακόμα κι αν υπάρχει χώρος και τιμή πακέτου που πραγματικά σας αρέσει, συνεχίστε να κοιτάζετε επιπλέον απόψεις. Ρίξτε μια ματιά και δείτε τι χρεώνουν άλλοι χώροι πριν συμφωνήσετε σε μια τιμή. 

Μόνο οι προμηθευτές των υπηρεσιών με τους οποίους είστε άνετοι

Όσον αφορά την κράτηση προμηθευτών γάμου, είναι σημαντικό να μην βιαστείτε να λάβετε αποφάσεις. Εξετάστε τουλάχιστον μερικές διαφορετικές επιλογές για να βεβαιωθείτε ότι αυτοί οι σημαντικοί συνεργάτες την ημέρα του γάμου κατανοούν το όραμά σας και μπορούν επίσης να λειτουργήσουν σύμφωνα με τον προϋπολογισμό σας. Οι διοργανωτές γάμων είναι πολύ σημαντικοί για να διασφαλίσουμε ότι η μέρα σας είναι εξαιρετικά αξέχαστη και όλα λειτουργούν ομαλά, οπότε βεβαιωθείτε ότι είναι μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους πραγματικά σας ταιριάζουν. Θα πρέπει να έχουν καλή αίσθηση του οράματός σας και θα πρέπει να είστε σε θέση να τους εμπιστευτείτε για να το εκτελέσετε καλά. 

Επιλέξτε το πάρτι γάμου σας με σύνεση

Οι φίλοι και η οικογένειά σας που ζητάτε να συμμετάσχετε στο γαμήλιο πάρτι σας είναι εκεί για συναισθηματική και τακτική υποστήριξη καθ 'όλη τη διαδικασία προγραμματισμού του γάμου και τη μεγάλη μέρα. Συμβουλευτείτε τον σύντροφό σας για να αποφασίσετε ποιο μέγεθος είναι καλύτερο για το γάμο σας, λαμβάνοντας υπόψη τις δαπάνες που συνοδεύουν αυτήν την ειδική ευθύνη. Σκεφτείτε ποιος πραγματικά θέλετε να στέκεστε δίπλα σας κατά τη διάρκεια αυτής της μνημειακής περίστασης και εάν είναι ικανοί να εκτελούν τα καθήκοντα που απαιτούνται από τη θέση τους καθ 'όλη τη διαδικασία σχεδιασμού. 

Κάντε κράτηση δωματίου ξενοδοχείου

Είτε έχετε έναν γάμο προορισμού είτε τοπικό, είναι πιθανό ορισμένοι επισκέπτες να χρειαστούν ένα μέρος για να μείνουν τη νύχτα του γάμου. Είναι μια ευγενική χειρονομία για να το λάβετε αυτό υπόψη και να κλείσετε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα για αυτούς σε ένα ή περισσότερα επιλογή σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο γάμο σας βρίσκονται στην ίδια γενική περιοχή, και πολλά ξενοδοχεία μπορούν ακόμη και να προσφέρουν μειωμένη τιμή ανάλογα με τον αριθμό των κρατημένων δωματίων. 

Αγορά για ενδυμασία γάμου

Η εύρεση του τέλειου νυφικού είναι μια διαδικασία από μόνη της . Σας συνιστούμε να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας αμέσως μετά την επιλογή του χώρου σας και να ολοκληρώσετε την αγορά εννέα μήνες πριν από τη μεγάλη ημέρα, καθώς αυτό θα σας δώσει αρκετό χρόνο για αξεσουάρ και αλλαγές. Οι αγορές για σύνολα γαμήλιων πάρτι πρέπει να ξεκινήσουν περίπου επτά έως οκτώ μήνες πριν από την ημερομηνία του γάμου, ενώ η ενδυμασία του γαμπρού και του κουμπάρου μπορεί να προγραμματιστεί γύρω στους πέντε μήνες νωρίτερα. Μην ξεχνάτε ότι θα χρειαστείτε επίσης ρούχα για οποιεσδήποτε εκδηλώσεις πριν από το γάμο, όπως brunch, shower και πρόβες. 

Διαλέξτε προσκλητήρια

Ξεκινήστε να σχεδιάζετε το προσκλητήριο του γάμου σας μόλις γνωρίζετε το στυλ του γάμου σας και έχετε επιβεβαιώσει το χώρο αλλά και τον χρόνο. Οι κάρτες Save-the-Date συνήθως βγαίνουν εννέα μήνες πριν από την ημερομηνία γάμου για έναν γάμο προορισμού και τέσσερις έως έξι μήνες πριν από τους ντόπιους γάμους. Τα προσκλητήρια ακολουθούν έξι έως οκτώ εβδομάδες πριν από τη μεγάλη μέρα. Θα πρέπει να ζητήσετε την επιστροφή των RSVP το αργότερο ένα μήνα πριν από τον γάμο, ώστε να ακυρώσετε εγκαίρως τις θέσεις της δεξίωσης.

Οργανώστε τη μεταφορά

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες μεταφοράς γάμου που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής, μπορεί να χρειαστείτε μεταφορά για εσάς και το γαμήλιο πάρτι στην τελετή. Στη συνέχεια, θα χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο  για να φύγετε με τον νέο σας σύζυγο. Εάν ο χώρος σας είναι απομακρυσμένη τοποθεσία ή έχετε επισκέπτες που επισκέπτονται  από την επαρχία  είναι καλό να κάνετε κράτηση και για ομαδικές μεταφορές για να τους μεταφέρετε μεταξύ της τελετής, της ρεσεψιόν και των ξενοδοχείων τους. Για μια εξατομικευμένη πινελιά, γίνετε δημιουργικοί με είδη μεταφοράς που κάνουν και ξενάγηση της περιοχής. 

Οριστικοποιήστε τις λεπτομέρειες εγκατάστασης

Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του γάμου σας , επικοινωνήστε με τον χώρο σας για να μάθετε πότε οι προμηθευτές σας μπορούν να φτάσουν για εγκατάσταση. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χώροι μπορεί να έχουν άλλες εκδηλώσεις την ίδια μέρα. Φροντίστε να μεταφέρετε τις πληροφορίες στους προμηθευτές σας, ώστε όλοι να βρίσκονται στην ίδια σελίδα. 

Εστίαση στη μεγάλη εικόνα

Να είστε παρόντες και να νιώσετε την αγάπη - παντρεύεστε! Μην ανησυχείτε για τις λεπτομέρειες και αν κάποια πράγματα δεν είναι τέλεια. Τι θα προσέξουν σίγουρα οι επισκέπτες; Ένα αγχωμένο ζευγάρι που κατακλύζεται από λεπτομέρειες της τελευταίας στιγμής. Όταν η ημέρα του γάμου σας κυλήσει, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε όλες τις ξεχωριστές στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ρωτήστε οποιοδήποτε παντρεμένο ζευγάρι τι εννοούμε.